Millog Marine & Powerin ja Finnlinesin yhteistyö on jatkunut jo yli 50 vuotta. Tiivis yhteistyö ulottuu konehuoltojen lisäksi esimerkiksi sisäiseen logistiikkaan sisältäen kriittisten varaosien varastointia.
Vuonna 1947 perustettu Finnlines on yksi Itämeren merkittävimmistä varustamoista niin rahti- kuin matkustajaliikenteessä Suomen ja muun Euroopan välisillä reiteillä. Finnlinesin aluksilla on viikoittain yhteensä yli 250 lähtöä, mikä edellyttää laivaston ripeää ja suunnitelmallista kunnossapitoa.
Syyskuussa 2022 Millog Marine & Power Oy:hyn liittynyt Laivakone Oy on tehnyt tiivistä yhteistyötä Finnlinesin kanssa perustamisestaan lähtien, siis jo yli 50 vuotta.
– Meillä on talossa työntekijöitä, joille Laivakone on tuttu kumppani jopa 40 vuoden takaa. Yhteistyömme on vuosikymmenten varrella vain syventynyt. Laivakone on kuunnellut tarkkaan tarpeitamme ja laajentanut omaa osaamistaan sekä palveluaan niiden pohjalta, Finnlinesin varatoimitusjohtaja Thomas Doepel pohtii.
Pitkäjänteinen yhteistyö hyödyttää molempia osapuolia
Doepel arvostaa Laivakoneen palvelussa luotettavuutta ja nopeaa mukautumiskykyä vaihteleviin tarpeisiin. Laivakone on Finnlinesille keskeinen voimavara konehuoltojen lisäksi esimerkiksi sisäisessä logistiikassa tarjoten kriittisten varaosien varastointia. Huoltopalvelu on vuosien varrella laajentunut myös esimerkiksi lastinkäsittelykalustoon ja muihin laitteisiin.
– Laivakone on meille tärkeä kumppani, ja koen, että myös me olemme heille tärkeä asiakas. Uskon, että yhteistyö on hyödyttänyt molempia osapuolia, Doepel kertoo.
– Kun Finnlinesin toiminta on kehittynyt, Laivakoneen palvelu on seurannut mukana. Finnlines on aina ollut yksi tärkeimmistä asiakkaistamme, ja on ollut hienoa saada kasvaa yhdessä vuosien varrella, Laivakoneen Harri Elonen miettii.
Puoli vuosisataa tekemisen ytimessä
Laivakoneesta tuli syyskuussa 2022 osa Millog Marine & Power Oy:ta. Uusi yhtiö tarjoaa aiempaa kokonaisvaltaisempaa meri- ja moottoritekniikan kunnossapitoa sekä kenttähuoltoa.
– Laivakoneella ollaan aina valmiina skaalaamaan tekemistä ja tarjoamaan lisätyövoimaa, mikäli yllättäviä tarpeita ilmenee. He ovat pitäneet kiinni hyvistä työntekijöistä, minkä ansiosta heiltä löytyy luottotekijät moniin tehtäviin, Doepel kehuu.
Kehittyvä säätely ja uudet direktiivit ohjaavat merenkulkua hiljalleen ympäristöystävällisempään suuntaan. Samaan aikaan älykäs teknologia tekee tuloaan esimerkiksi moottoridiagnostiikkaan.
– Merenkulkualalla teknologinen muutos on hitaampaa kuin monella muulla sektorilla. Arvostan Laivakoneessa sitä, että he kehittävät osaamistaan ja pysyvät kartalla teknologian muutoksista. He eivät silti koskaan ole lähteneet juoksemaan trendien perässä, vaan ovat pitäneet kiinni ydinosaamisestaan, eli laivakoneiden ja -moottoreiden laadukkaasta kunnossapidosta – samoista asioista kuin 50 vuotta sittenkin, Doepel summaa.