Millog Marine & Powerin ensimmäinen vuosi kului kasvun pohjaa luodessa

Millog Marine & Powerin toimitusjohtajan Janne Sirviön mukaan on odotettavissa, että viranomaispuolella lisääntyy merellinen huoltotarve. Alukset halutaan pitää entistäkin paremmassa käyttövalmiudessa kiristyneen turvallisuustilanteen takia.

Millog Marine & Powerilla on nyt takanaan ensimmäinen kokonainen toimintavuosi. Toimitusjohtaja Janne Sirviö kertoo, kuinka kolmen yrityksen yhdistäminen on sujunut ja miltä tuleva vuosi meri- ja moottoritekniikan parissa näyttää.

Miten uuden yrityksen yhteinen taival on lähtenyt käyntiin?

“Tähän mennessä olemme olleet melko lailla jatkuvan muutoksen tilassa, mutta liikevaihdollisesti kulunut vuosi on ollut kohtalaisen hyvä. Olemme hioneet uuden yhtiön rakenteita ja käytäntöjä sekä uudistaneet samalla toiminnanohjausjärjestelmämme. Paljon
olemme menneet eteenpäin, mutta prosesseja pitää vielä saada yhtenäistettyä. Siten voimme ensi vuonna keskittyä normaaliin toimintaan ja orgaaniseen kasvuun tavoitelluissa markkinasegmenteissä. Ensi vuonna edistymisemme kehityshankkeissa halutaan näkyvän myös yrityksen tuloksessa.”

Millainen vuosi on ollut Millog Marine & Powerin eri toimipaikoissa?

“Kaiken kaikkiaan vuosi 2023 on ollut varsin työn täyteinen. Kenties kiireisintä on ollut Vantaalla, jossa korjataan isoja moottoreita – siellä tilauskirja on ollut aivan tapissa, ja meillä on ollut haasteita saada tarpeeksi resursseja työkuorman purkamiseen. Myös Teijolla on riittä nyt hyvin huoltotelakointiprojekteja.

Rakennusteollisuuden ja maanrakentamisen hiljaisempi jakso on näkynyt Hämeenlinnassa, jossa korjataan pienempiä moottoreita ja vaihteistoja. Siellä olemmekin siirtäneet myynnin ja markkinoinnin painopistettä pientelakoihin ja huvivenepuolelle, minkä ansiosta töitä on riittänyt.”

Millaisen vastaanoton ketterä kenttähuolto on saanut markkinoilla?

“Erittäin hyvän. Työtä on kenttähuollonkin parissa riittänyt tasaisesti. Olemme tehneet erittäin ahkerasti myyntiä ja rakentaneet yrityskuvaa, minkä ansiosta asiakaskuntamme on laajenemassa. Täyden palvelun kenttähuollolle on selvästi tilausta, ja olemme saaneet
osoitettua olevamme varteenotettava tekijä monenlaisissa huoltotarpeissa.”

Miltä Millog Marine & Powerin alkava vuosi näyttää?

“On odotettavissa, että viranomaispuolella lisääntyy merellinen huoltotarve, kun alukset halutaan pitää entistäkin paremmassa käyttövalmiudessa kiristyneen turvallisuustilanteen takia. Meillä on onneksi siihen hyvin kapasiteettia, ja teemme tiivistä yhteistyötä Millogin
Merijärjestelmien kanssa
.

Viennin hiljentyminen aiheuttaa kaupallisten alusten telakoinneissa kasvavaa hintakilpailua. Uskomme erottuvamme kilpailijoistamme laajalla ja tehokkaalla palvelutarjonnallamme. Toivomme saavamme Teijoon myös entistä suurempia konversio- ja huoltoprojekteja, joihin meillä on erittäin hyvät valmiudet.

Moottorihuoltojen osalta tuleva vuosi näyttää lupaavalta. Olemme tehneet paljon myyntityötä ja saaneet uusia asiakkuuksia kuluvan vuoden aikana. Sen odotetaan alkavan tuottaa tulosta vuoden 2024 aikana.”